Головна Новини Суспільство події Додаток, який використовувався для обходу блокування "ВКонтакте", крав особисті дані українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Додаток, який використовувався для обходу блокування "ВКонтакте", крав особисті дані українців

На даний момент шкідливі розширення заблоковані Google і Microsoft

6 лютого 2021, 02:25
Поділіться публікацією:

Фахівці з боротьби з кіберзлочинністю виявили, що додаток, яке використовувалося для обходу блокування російської соцмережі "ВКонтакте", крав особисті дані жителів України.

Додаток, який використовувався для обходу блокування "ВКонтакте", крав особисті дані українців

Мережа "ВКонтакте" (фото з відкритих джерел)

Як повідомили в пресслужбі Національного координаційного центру кібербезпеки України, це виявили дослідники з компанії Avast.

Йдеться про розширення VK Unblock для браузерів Chrome і Edge. Програма містила шкідливий код, який збирав даних облікових записів Google користувачів, в тому числі активність мобільних пристроїв і їх геолокацію.

В цілому такі шкідливі програми встановили понад 3 млн користувачів; основні країни, на які було направлено атаку — Франція, Україна, Бразилія.

На цей момент шкідливі розширення заблоковані Google і Microsoft.

Нагадаємо, у країні, які будуть користуватися російської соціальною мережею "ВКонтакте", візьмуть на облік поліції. Правоохоронці також будуть розслідувати поширення контенту в соцмережі, яка під забороною в Україні. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов. "Це повинна бути і їх відповідальність. Навіщо вони це роблять, і для чого вони це роблять. Справа в тому, що зараз ця система тільки починає працювати, ми про всі ці користувачів матимемо розуміння. Вони будуть всі на обліку перебувати. Якщо вони далі будуть поширювати російський контент, то вони будуть мати певні клопоти з нашої поліцією, з нашими силовими структурами ", — додав Данілов. Він додав, що українці повинні розуміти всю відповідальність, коли будуть користуватися цією соцмережею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини