До яких держав найбільше виїхало українців під час війни: рейтинг

Які країни обрали українці для тимчасового захисту на час війни

Vodafone Ukraine створило аналітику, на основі якої можна побачити, до яких країн переїхали українці, щоб захиститися від війни. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на повідомлення директора з продажів й абонентського обслуговування Vodafone Ukraine Євгена Булаха у Фейсбуці.

Спеціалісти з дата-аналітики Vodafone аналізували переміщення українських громадян до інших країн під час війни. Фахівці опублікували топ-15 країн за кількістю українців, які змушені були захищатися там під час війни:

1. Польща (27,7%)

2. Чехія (11,5%)

3. Угорщина (7,31%)

4. Німеччина (6,44%)

5. Румунія (5,9%)

6. Молдова (5,9%)

7 Словаччина (3,2%)

8. Італія (2,5%)

9. Туреччина (2,1%)

10. Єгипет (1,8%)

11. Франція (1,7%)

12. Іспанія (1,6%)

13. Австрія (1%)

14. ОАЕ (1%)

15. Нідерланди (0,9%)

19,45% серед українців виїхали до інших країн, які не набрали більше 1%.

Повідомляється, що рейтинг був складений на основі аналізу кількості українських клієнтів Vodafone, які виїхали з території України за час війни.

Як повідомляли раніше "Коментарі", представники провідних вишів України вийшли з пропозицією долучитися до онлайн-навчання студентській молоді, яка тимчасово виїхала з рідних місць через агресію чи з причин безпеки не може навчатись у своєму університеті. Список закладів, де вже можна заповнити онлайн-форму та навчатися дистанційно читайте в публікації.

Читайте на порталі "Коментарі": парламент просить пришвидшити процедуру включення України до ЄС. Українські депутати опублікували звернення до президента Єврокомісії та голови Європарламенту. В тексті йдеться про необхідність пришвидшення процедури вступу України до Європейському Союзі.