ДБР розслідує справу чернівецьких патрульних, які знущалися над пенсіонером

Поліцейські вдвох намагалися затримати пенсіонера за незаконну торгівлю

Державне бюро розслідувань початок розслідування за фактом можливого перевищення влади працівниками національної поліції в місті Чернівці. Про це повідомляє сайт ДБР.

За даними джерела, подія сталася в неділю, 12 липня. Двоє патрульних, побачивши людину, яка займається незаконною торгівлею на одній з вулиць Чернівців, вирішили провести затримання. Під час затримання поліцейські застосували силу і чоловікові стало погано. На даний момент встановлюється ступінь тяжкості травм пенсіонера. Зараз чоловік перебуває в одній з лікарень міста. Приводом для розглядів стали публікації в засобах масової інформації та в соціальних мережах.

Дії поліції на даний момент трактуються як перевищення влади або службових повноважень працівниками правоохоронного органу, які супроводжувалися насильством. Їм загрожує від 3 до 8 років в'язниці.


Раніше "Коментарі" повідомляли, чому українська поліція закриває очі на роботу окремих нічних клубів під час карантину. За даними джерела, руководство поліції в регіонах бере хабарі за невтручання в роботу закладів.