Чому залежний від відеоігри підліток потрапив на два місяці до лікарні

В іспанській Валенсії 15-річний підліток потрапив до лікарні на 2 місяці через залежність від відеоігри Fortnite

Це перший у світі клінічний випадок госпіталізації неповнолітнього через залежність від відеоігор. Подібні випадки траплялися раніше, проте пацієнти були старше 18 років. Про це повідомляє радіостанція Onda Сero.

Команда з провінційної лікарні Кастельон, Університету Жауме I та Університетської лікарні загального профілю опублікувала інформацію про першого у світі неповнолітнього, якого довелося госпіталізувати на два місяці через зловживання відеоіграми при серйозній пристрасті до Fortnite. У хлопця після відеоігри з'явилося жорстоке поводження, залежність, підкреслена втратою члена сім'ї та занепокоєнням з приводу навчання.

Від високої успішності до більшої кількості прогулів

Підліток із Кастельона був госпіталізований з симптомами, включаючи ізоляцію вдома, відмову від соціальних взаємодій, відмову від звернення за медичною допомогою, низький інтерес до свого оточення, вибірковість у своїх смаках і обмежувальну діяльність.

Крім того, за даними Universitat Jaume I (UJI), у молодої людини спостерігалися порушення ритму сну, зміна основних повсякденних дій і пропуск приймання ліків, прописаних лікарями.

У неповнолітнього була дуже висока успішність у минулому, але сім'я спостерігала велику кількість прогулів у школі, порушення графіка відпочинку і відхилення від ритму курсу, що збігався зі зміною класу.

Пристрасть посилилася після втрати члена сім'ї

Після оцінки професіонали заявили, що пристрасть до відеоігор було підкреслено сильним дискомфортом через втрату родича і тривогою, викликаною підвищенням рівня попиту на дослідження.

Згідно UJI, узагальнення використання нових технологій у повсякденному житті та дозвіллі виявило потенційну шкоду від неналежного використання відеоігор. Точно так же фахівці з дослідження попереджали про необхідність звертати увагу на поведінку неповнолітніх, особливо через "недостатню зрілість виконавчих і когнітивних функцій у підлітковому віці".

Нещодавно портал "Коментарі" інформував, що названа найпопулярніша відеогра серед українців.