Чому у львівських двірників вимагають повернути премії за 2020 рік

Держаудитслужба має зауваження до діяльності двох районних адміністрацій міста Львова

Працівники Держаудитслужби поставили ультиматум місцевим двірникам – повернути премії, які вони отримали ще у 2020 році. Про це інформує сайт Львівської міської ради.

Зарплата в працівників вуличної комунальної служби — невелика. Вона становить 5-7 тисяч гривень. Премії вони отримали, бо мали багато роботи, яка пов’язана була з епідемією короновірусу. Тому мерія вирішила стимулювати їх нелегку працю і виплатила додаткове матеріальне заохочення.

Пильні ревізори присіпались до того, що вуличні комунальники справно виконували свою роботу: чистили сніг на міських вулицях, посипали їх піском, аби люди могли безпечно пересуватись.

Їх приписи Сихівська та Галицька районні адміністрації оскаржують в судах. "Зауваження аудиторів ставлять під загрозу життєдіяльність міста та роботу критичної інфраструктури Львова", - прокоментували ситуацію в міській раді Львова.

Держаудитслужба, виявляється, визнає за фінансове порушення - чергування спеціальної техніки для зимового утримання вулиць; посипання вулиць протиожеледними матеріалами за показниками середньодобової температури. Аудитори Західного офісу, своєю чергою, звітують, що накопали фінансових недоліків аж на 49,3 мільйона гривень. І всі ці порушення допустили чиновники

"Сихівська РА виплатила 11,9 млн грн та Галицька РА – 10,5 млн грн за чергування спеціальної техніки для зимового утримання вулиць. Фактично машини простоювали в гаражах в очікуванні на погіршення погодних умов для подальшого механізованого прибирання території. Тоді як за роботу спецтехніки, тобто фактичне прибирання, Галицька РА сплатила 5,8 млн грн та Сихівська РА – 14,7 млн грн.", - йдеться в інформації Держаудитслужби.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що у Львові скоротять майже 200 чиновників.