Чи почнеться в Харкові гра престолів: соцмережі реагують на смерть Кернеса

Як і будь-яку новину, факт смерті Кернеса люди сприймають по-різному

Міський голова Харкова Геннадій Кернес помер від ускладнень після коронавірусу. Про смерть одіозного політика стало відомо вранці 17 грудня. Протягом усього дня імениті і пересічні користувачі соцмереж не припиняють обговорювати деталі цієї події. "Коментарі" вирішили зібрати хоча б частину думок.


Офіс Президента України відреагував на новину про смерть Кернеса уже по обіді. Представники прес-служби глави держави відзначили, що колишній очільник Харкова вкладав у місто "усі свої емоції та компетенції". При цьому фігуру Кернеса називають неоднозначною, як і ставлення суспільства до нього.

Не залишився осторонь і відомий політик Олег Ляшко. Висловлюючи свої співчуття рідним і близьким Кернеса, колишній нардеп згадав і про свої стосунки із покійним. Зокрема, Ляшко зазначив, що вони були давніми політичними опонентами, але їх завжди об’єднувала любов до Харкова.

Громадський діяч Ігор Мосійчук, коментуючи смерть політика, підкреслив, що з боку команди Кернеса було досить цинічно оперувати його іменем під час виборчої кампанії. На думку Мосійчука, важкі проблеми зі здоров’ям чітко вказували на втрату Кернесом дієздатності.

Особливо багато почуттів у користувачів Facebook викликав допис міського голови Дніпра Бориса Філатова. Вочевидь, дружба між очільниками найбільших українських міст була справді доволі міцною, адже Філатов навіть у власному пості не може повірити, що пише про Кернеса у минулому часі.


Цікаво, що відома своїми опозиційними поглядами блогерка Олена Монова доволі скромно відреагувала на новину про смерть очільника Харкова. Раніше Монова неодноразово висловлювала критику на адресу Геннадія Кернеса.

Досить стисло прокоментував подію і блогер Аркадій Бабченко.


Не оминув трагічного факту і нинішній Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков. У своєму Twitter-і він висловив найщиріші співчуття всім, хто сумує за померлим Кернесом.

Загалом же користувачі соцмереж, як і завжди, висловлюють діаметрально різні погляди стосовно смерті голови Харківської міськради.

Дехто справді сумує та співчуває рідним. Окремі юзери навіть пишуть прощальну поезію.

Найбільше повідомлень від засмучених смертю Кернеса трапляється в мережі Instagram.


Хоча є і винятки.



Twitter-юзери здебільшого реагують на новину із сарказмом та навіть радістю.


Хтось не приховує глибокий жаль.

А дехто з інтернет-користувачів переконаний, що відтепер Геннадія Кернеса чекає справедливий суд.

Не обійшлося, звичайно, і без мемів, якими українці вже звично реагують чи не на всі події.

Варто відзначити, що Мережею вже "гуляє" скрін із месенджера VIBER, де батьків вихованців харківського дитсадка просять якомога швидше прийти і забрати подарунки (очевидно, закуплені від імені мера), адже "Кернес помер".



Кожна людина має право на власну думку, тож у матеріалі намагалися всебічно висвітлити реакцію українців із різними поглядами. Завершити ж підбірку, гадаємо, можна одним із влучних дописів із Twitter, адже у Харкові й справді очікується велика політична гра.



Раніше "Коментарі" ділилися реакцією соцмереж на грудневі протистояння ФОП і силовиків на Майдані.

Також на порталі можна ознайомитися з добіркою ТОП-цитат Геннадія Кернеса.