Беркут намагався викрасти дитину: мати безпорадно билася з агресивним птахом

У Норвегії відбулось кілька нападів агресивного беркута. Його жертвою стало кілька дорослих та немовля.

У Норвегії 1,5-річна дівчинка стала жертвою несподіваного нападу беркута, який намагався викрасти її з двору невеликої ферми. Інцидент, який міг завершитися трагедією, стався в присутності матері дитини та інших дорослих.

Мати дівчинки гралася з дітьми у дворі, коли несподівано на її молодшу доньку напав беркут. Птах, який розмахом крил може сягати двох метрів, схопив дитину та намагався підняти її в повітря. Мати миттєво кинулася на допомогу, але не змогла вирвати дівчинку з лап птаха. Лише завдяки втручанню сусіда, який скористався дерев'яною палицею, вдалося відбитись від беркута та врятувати дитину.

За словами батька дівчинки, вона отримала кілька порізів на голові та обличчі, зокрема одна з ран була небезпечно близько до ока дитини. Їй було накладено кілька швів під час госпіталізації. Лікарі провели повну перевірку стану здоров'я під наркозом та заявили, що її життю нічого не загрожує після інциденту з беркутом.

Напад на дитину виявився не єдиним випадком агресії з боку цього беркута. Протягом останнього тижня в регіоні Тренделаг було зафіксовано кілька атак на людей. Один із постраждалих, велосипедний кур’єр Френсіс Арі Стуре, розповів, що на нього птах напав шість разів під час походу. Ще одна жінка також стала жертвою хижака, отримавши глибокі рани від кігтів беркута, який атакував її зі спини.

Експерт з хижих птахів Алв Оттар Фолкестад зазначив, що поведінка цього беркута "радикально відрізняється від звичайної". За його словами, серія нападів, які сталися на великій території, швидше за все, була здійснена одним і тим самим беркутом, який мав розлад поведінки.

Після атаки на дитину на місце інциденту прибув мисливський наглядач, який приспав агресивного птаха.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Волині голова маленької дитини застрягла у каструлі.

Також "Коментарі" писали про випадок у США, коли будинок оточили сотні єнотів. Жінка злякалась нападу тварин та викликала поліцію для порятунку.