Головна Новини Суспільство події Аварія на ТЕС в Енерогодаре - знову зі світлом, але поки без води
commentss НОВИНИ Всі новини

Аварія на ТЕС в Енерогодаре - знову зі світлом, але поки без води

Дві електропідстанції "Луч" і "Водозабір" відновили роботу майже через півгодини після відключення, ще одну підстанцію запустили пізніше.

3 лютого 2021, 23:20
Поділіться публікацією:

Станом на зараз майже 100 відсотків житлових будинків Енергодара знову зі світлом і світло працює  безперебійно. Про це на сторінці в Facebook написав мер міста Дмитро Орлов.

Аварія на ТЕС в Енерогодаре - знову зі світлом, але поки без води

Енергодар (фото з відкритих джерел)

За словами глави міста, дві електропідстанції "Луч" і "Водозабір" відновили роботу майже через півгодини після відключення, ще одну підстанцію запустили пізніше. Для того, щоб відновити електропостачання, працівникам ТЕС довелося робити аварійне перепідключення. У місті відновили електропостачання після аварії на Запорізькій ТЕС.

Як розповів генеральний директор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салеєв в ефірі "Україна 24", Запорізька ТЕС повністю відключилася від енергосистеми через замикання на підстанції "Луч", але великих аварій вдалося уникнути.

За його словами дана позаштатна ситуація дійсно привела до короткочасного відключення світла в Енергодарі, але енергетики наразі  працюють і електропостачання в більшості відключених пунктів відновлено.

Нагадаємо, на Запорізькій ТЕС близько 19:30 сталася аварія, прогримів вибух, в Енергодарі і Днепропрудном пропали світло і вода. Мер Енергодара в своєму Facebook написав, що інформація про те, що стало причиною аварії, поки немає. Він запевнив жителів, що Запорізька АЕС стабільна та працює в штатному режимі, а енергопостачання потроху відновлюється. "Просто всі блоки раптово "сіли на нуль", — говорить мер міста. Місцеві жителі повідомляють, що над містом — пил, дим і гар, пропадав інтернет. Очевидці запевняють, що на ТЕС є жертви, і ходили чутки про те, що місто евакуюватимуть.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.segodnya.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини