Арестович розповів, скільки триватиме війна з рф

Радник глави ОП прогнозує провал російських планів в Україні

За словами радника керівника Офісу президента Олексія Арестовича, РФ має намір зробити так, щоб якнайбільше виснажити українську армію, зокрема, не дати нашим воякам накопичувати в кількості до потреби західне бойове устаткування. Про це посадовець повідомив під час ефіру 24 каналу.

Як зазначив представник ОП, з цієї причини "все, що ми могли б накопичити - вистрілюємо за день".

"Це і заважає нам зібрати сили для контрнаступу. Такої небезпеки, як була на початку війни, вже не буде. Але доведеться воювати довго і зупиняти ці всі наступи, - висловив свої судження радник глави Офісу президента.

Посадовець має переконання, що таке затягування зі сторони агресора не тільки створює певні труднощі для контрнаступу бійців ЗСУ, але може в часі виснажувати вітчизняну економіку і військову міць країни.

"Не думаю, що цей план Росія втілить. Я вважаю, що ленд-ліз від Америки переможе російські спроби. Але це точно може тривати місяцями, тому потрібно налаштовуватися, що конфлікт буде довгим і кривавим", - зазначив Арестович

Як розповів радник керівника ОП, ситуація на фронті дійсно непроста. Коли оцінювати її з погляду звичайного українського вояка – дуже важко, коли в бою гинуть соратники, вміти маневрувати між артилерійськими та авіаційними обстрілами, які майже не вщухають..

"Однак якщо дивитися на загальну лінію фронту і проводити проекцію на війну по всій країні, то росіяни не досягають мети цієї операції, щонайменше", - резюмував представник ОП.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Арестович оцінив можливість ядерного удару по Україні.