Арестович пояснив, чому росіяни за один день дійшли до Києва

Арестович зазначив, що з військами РФ неможливо було воювати у лісах

Представник Офісу президента Олексій Арестович дав пояснення, чому російські загарбники протягом одного дня пройшли від білоруського кордону до столиці. Про це він розповів відповідаючи на запитання ВВС.

Посадовець назвав дві можливі причини. За його словами - в нашої країни з РФ і Білоруссю понад 6 тисяч кілометрів кордону. Жодна з світових держав, це і Сполучені Штати, не змогли б рівномірно здійснити захист такої протяжності кордону. Фізично це нереально.

"По-друге, багато хто звинувачує: а чому ви Кримський перешийок не перекрили? Тому що будь-яка кількість військ, яка б там стояла, була б перемішана російською авіацією з піском. Що ми й бачили, до речі, по знищеним українським колонам в Херсонській області. Я не знаю, що там було, будемо після війни розбиратися. Але я так розумію, їх спочатку відвели, потім кинули назад, аби утриматися, - і все це було знищено російською авіацією", - сказав радник Офісу президента.

Як далі продовжив Олексій Арестович, так само було біля столиці. На території Полісся можливо було б займати позиції та оборонятись, але білоруське авіаційне "плече" є коротким. Позиції наших захисників авіація поперемішала з піском. Тому їх заховали під "парасольку" ППО неподалік столиці. Зараз, як всі бачать, також відбувається певний контрнаступ, бо прорідили авіацію. Ще перемішані бойові порядки, тому бойові літаки не застосовують. Українські захисники змушені грати наче в айкідо, небагато відійти, щоб потім переламати хід дій.

"Тому що будь-яка позиційна оборона для нас - смерть. І тоді, і зараз. Тому маневруємо. Втягуємо в пастки, навіть у містах так робимо - запускаємо, потім обрізаємо і знищуємо тих, кого обрізали. Але ж для цього потрібно запустити. А це видається ніби як: "А-а-а, все, росіяни в Київ прорвалися і так далі", - підсумував представник Офісу президента.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Арестович пояснив феномен Чорнобаївки.