Агенти Кремля в Україні: СБУ викрила зрадників в трьох областях

СБУ та поліція затримали групи підпалювачів, які працювали на російські спецслужби

Служба безпеки України та Національна поліція затримали сімох осіб, які підпалювали військові автомобілі та залізничні об’єкти в Одеській, Дніпропетровській і Черкаській областях. За даними слідства, затримані виконували завдання російських спецслужб, використовуючи для підпалів легкозаймисті речовини. Після скоєння злочинів вони знімали відео і відправляли їх російським кураторам.

На Дніпропетровщині затримали двох підлітків з Нікопольського району, яким по 16 років. Вони підпалили автомобіль Збройних сил України та релейну шафу, яка забезпечувала роботу залізниці. Перед цим вони виконували тестові завдання від своїх кураторів — малювали символи "Z" на стінах будівель.



На Черкащині було затримано двох хлопців з Умані, віком 16 та 21 рік. Вони підпалили два автомобілі, які належали ЗСУ та проходили ремонт після використання на фронті.

В Одеській області затримали трьох осіб, які підпалили вісім релейних шаф на залізничних лініях. Це мало на меті порушити логістику українських військ на південному напрямку.


Всім затриманим пред’явлено звинувачення за кількома статтями Кримінального кодексу України. Їм загрожує від 8 років позбавлення волі до довічного ув’язнення з конфіскацією майна. Операція з їхнього затримання була проведена СБУ та Національною поліцією за підтримки прокуратури.

“Наразі всім затриманим повідомлено про підозру (відповідно до вчинених злочинів) за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану); ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою групою осіб); ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу)”, - йдеться в повідомленні СБУ.