Адвокати за 10-12 тис. доларів допомагали з бронюванням від мобілізації: подробиці (ФОТО)

Чоловікам пропонували працевлаштування з бронюванням від мобілізації

Адвокати допомагали військовозобов'язаним влаштуватись на роботу на держпідприємство заради бронювання. Для цього використовували зв'язки з представниками ТЦК. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За свої послуги вони брали 10-12 тис. доларів США. Двом адвокатам оголосили про підозру у підбурюванні військовозобов’язаних до надання неправомірної вигоди за працевлаштування до державного підприємства з метою отримання бронювання від мобілізації, а також постановку на військовий облік (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України).

“Слідством встановлено, що підозрювані організували схему ухилення від військової служби особами призовного віку, влаштовуючи чоловіків до одного з державних підприємств, яке забезпечує виконання завдань особливої державної важливості із доступом до державної таємниці”, - йдеться у повідомленні міської прокуратури.

Також підозрювані допомагали чоловікам безперешкодно стати на військовий облік перед працевлаштуванням, використовуючи певні зв’язки серед посадовців регіональних ТЦК та СП, ВЛК. Гарантували, що чоловіки не отримають повістки, пройшовши військово-лікарську комісію.

“Так, одного адвоката затримали під час одержання чергової неправомірної вигоди у сумі 5 500 доларів США у Києві. Його спільника водночас затримали у Черкаській області”, - зазначили у прокуратурі.

Також слідчу перевіряють інформація про причетність службових осіб ТЦК та державного підприємства до схеми з отриманням бронювань для військовозобов’язаних.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, як оформити відстрочку від мобілізації багатодітним.