Головна Новини Суспільство події Масова розправа під Житомиром: єдиний виживший розповів про те, як розстріляли його сімох друзів
commentss НОВИНИ Всі новини

Масова розправа під Житомиром: єдиний виживший розповів про те, як розстріляли його сімох друзів

Ветеран батальйону імені Кульчицького Вадим Федюнін - єдиний, кому вдалося вижити під час розстрілу в селі Новоселиця - розповів про те, що пережив у ніч вбивства друзів

29 травня 2020, 10:35 comments2399
Поділіться публікацією:

В результаті розстрілу сімох людей в Житомирській області вижити вдалося лише одному — ветерану батальйону імені Кульчицького Вадиму Федюніну. У той день він разом з іншими добровольцями і діючими військовослужбовцями відправився на рибалку до приятеля Анатолія Захаренко, де бував разів 15. Чоловік зізнається, що вони підтримували хороші стосунки, поважали і нічого не віщувало біди, пише “Цензор.НЕТ".

Масова розправа під Житомиром: єдиний виживший розповів про те, як розстріляли його сімох друзів

Федюнін зізнається, що в той день у чоловічій компанії вони рибалили, випивали (не всі) і курили марихуану. Федюнін каже, що ніякого конфлікту за столом не було, а інформацію про те, що Захаренко міг вийти з себе через армію, чоловік називає маячнею.

“Першим пішов спати Розстрига, потім Білий, потім Мамаченко... Я сидів за столом до останнього. Спати я хотів дико, мало не на столі. Я вже відігнав від себе думку, що, може, якщо б залишився, то живими залишилися всі... А може, з ними б там ліг я. При цьому я п'ять разів пропонував: "Андрюха, пішли спати, ми з тобою хотіли завтра піти порибалити". Дочекався, поки він м'ясо доробив, все, кажу, йдемо. І тут цей... вбивця сказав Андрію: "Залишайся, братушаня, наливай", — згадує ту фатальну ніч виживший.

Федюнін каже, що він не витримав і пішов спати в 22:30, і хвилин через 15 почув постріл.

Масова розправа під Житомиром: єдиний виживший розповів про те, як розстріляли його сімох друзів - фото 2

“Пролунали постріли. І крики одночасно з пострілами. "Ах ти ж, с*ка". І постріли. "Ах ти ж, с*ка". Він (Захаренко — ред.) примовляв, коли стріляв. Це взагалі. Це кошмар був сильний, звичайно, — говорить військовий. — Рому (приятель, з яким Федюнін ночував в одному приміщенні, — ред.) відкриває двері зі словами: "Толік, що ти робиш, що сталося?". Він вистрілив у Рому і відразу, не перезаряджуючись, заходить в будиночок і наводить на мене рушницю. Ухиляюсь від ствола рушниці. Розумію, що він в будь-який момент може вистрілити. Толік тягне Расстригу на себе з  рушницею. Тут же лунає постріл. Він потрапляє йому в шию. Розстрига випускає дух. Падає переді мною ось так, ниць. Я розумію, що його вже немає. Розумію, що все, в голову, шию йому попало. Вбивця при цьому вибігає. Я біжу за ним, розумію, що він зараз розвернеться – і до побачення. Стріляв він в мене чи ні, але звуку кулі не пам'ятаю. Я побіг від нього в темряву, це все були секунди".

Після цього військовий побіг на допомогу в сусіднє село і викликав поліцію. Федюнін щиро не розуміє, що змусило колишнього приятеля на масове вбивство, і не бачить ніякого пояснення. Чоловік каже, що чекає суд над вбивцею і хоче дати свідчення, щоб той отримав по заслугах.
Нагадаємо, в ніч на 22 травня на Житомирщині професійний мисливець вчинив криваву розправу над своїми товаришами: чоловік розстріляв з мисливської рушниці 7 осіб. Компанія друзів відпочивала на березі ставка, який розташований недалеко від села Новоселиця. Чоловіки приїхали сюди з Києва не вперше. Всього в компанії було 9 чоловік, серед них і орендар ставка — професійний мисливець.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини