В угорців змінилось ставлення до біженців з України

Угорці ставляться до українських біженців з кожним роком війни усе більш негативно.

Лише 17% громадян Угорщини позитивно ставиться до українських біженців у їх країні. Крім того, показник негативного ставлення до біженців з України з кожним роком збільшується.

Аналітичний центр Policy Solutions провів дослідження "Світ очима Угорщини". У ньому угорців запитали про їх ставлення до українських біженців, а також громадян інших країн, які проживають в Угорщині.

Згідно з даними дослідження Policy Solutions, у 2024 році 49% угорців негативно ставляться до українських біженців. Це найвищий показник з початку повномасштабного вторгнення. У 2023 році негативно до біженців з України ставилось 43% угорців, а у перший рік війни – 30%. Таким чином, за понад два роки війни, негативне ставлення до українців в Угорщині збільшилось на 19 пунктів.

Опитування показало, що угорці також почали змінювати свою думку про китайців, які проживають в Угорщині. У 2023 році негативно сприймали сусідство китайців 44% угорців, а у 2024 цей показник становить 41%. Крім того, за рік зросло позитивне ставлення до китайців – з 16% до 20%.

Таким чином аналіз Policy Solutions показав, що угорці у 2024 році ставляться до українських біженців більш негативно, ніж до китайських. І навпаки, сприймають сусідство з китайцями більш позитивне, ніж з українцями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як поляки змінили своє ставлення до українських біженців.

Також "Коментарі" писали про те, що угорці назвали Україну найбільшою загрозою для їх країни. На думку громадян Угорщини, небезпека від України більша, ніж від Росії.