В ООН натякнули, що українські біженці можуть залишитись без фінансової допомоги

ООН не має грошей для допомоги українцям, які переїхали з небезпечних регіонів

Організація об'єднаних націй (ООН) не має коштів, необхідних для допомоги українцям цієї зими. Як передає портал "Коментарі", про це заявила представник агентства ООН у справах біженців Кароліна Ліндхольм Біллінг, повідомляє "Суспільне".

"Рівень фінансування таких організацій, як наша, надто низький для цієї пори року", - заявила Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Наголошується, що УВКБ ООН зараз має лише 47% коштів, необхідних для допомоги мільйонам українців, переміщених чи постраждалих від війни, наголосила вона. Торік у цей час цю програму було профінансовано на 70%.

Зараз в Україні близько 3,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб (ВПО), проте обстріл інфраструктури та активізація російських військ викликають нові переміщення населення, пояснила Ліндгольм Біллінг.

За її словами, майже 99 тисяч людей, наприклад, евакуювалися або залишили прифронтові села на Донеччині з 1 серпня.

Зазначається, що УВКБ ООН співпрацює з українськими організаціями, щоб забезпечити підтримку внутрішньо переміщеним особам та надати допомогу найбільш уразливим групам населення, зокрема перед настанням зими. Близько 650 тисяч осіб отримують цю допомогу.

Читайте на порталі "Коментарі" - прогноз жахає: в ООН розповіли, скільки років може піти на повне розмінування України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Норвегія почала відмовляти у наданні тимчасового захисту деяким категоріям українських біженців, особливо тим, хто походить із так званих "безпечних" регіонів України або не проживав на території країни під час повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на видання NRK.