Родини прифронтової Херсонщини отримали допомогу до зими

Благодійні організації допомагають мешканцям прифронтової Херсонщини підготуватися до зими

Співробітники БФ "Збережи світ" за підтримки голландського фонду у справах біженців Stichting Vluchteling вже доставили майже 960 тонн твердого палива для близько 480 постраждалих від війни родин у Дар’ївській громаді. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Така допомога вкрай важлива для жителів прифронтової Херсонщини, де внаслідок постійних ворожих обстрілів зруйновані й пошкоджені домівки, а також критична інфраструктура.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У місті під Покровськом критична ситуація: що каже влада

Починаючи з 18 вересня, через ворожий обстріл місто Родинське на Донеччині залишається без електропостачання. Через це неможливо забезпечити сталу роботу систем водопостачання та мобільного зв'язку для жителів міста. Про це повідомив начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін, інформує портал "Коментарі".

Відновлення електропостачання залежить від ремонту електромереж, які належать ДП "Регіональні електричні мережі". Облдержадміністрація звернулась до оператора системи розподілу з закликом якнайшвидше виконати ремонт і відновити електропостачання у місті. До вирішення питання підключені Міністерство енергетики України, Держенергонагляд та НКЕРКП. "Тримаю це питання на особистому контролі", – зазначив очільник ОВА.

Читайте також: Три області оголосили примусову евакуацію: скільки платять людям, які покидають свої домівки

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) здійснив виплати для сімей із дітьми, які в межах обов’язкової евакуації виїхали з Глухівської, Есманської та Свеської громад Сумської області до більш безпечних районів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції України. Як та хто може отримати таку допомогу – читайте за посиланням.