Кількість працевлаштованих українців у Німеччині зросла вдвічі за рік

Програма "Job Turbo" в дії: українські біженці все частіше виходять на роботу

У Німеччині українські біженці почали активніше отримувати роботу. Міністр праці Губертус Гайль повідомив, що за вересень цього року роботу знайшли більше 8500 українців. Це удвічі більше, ніж минулого року. Він каже, що програма "Job Turbo", яка допомагає українцям швидше знаходити роботу, працює ефективно.

Коли в Україні почалася війна, багато українців виїхали до Німеччини. Але спочатку їм було складно знайти роботу через мовний бар'єр і складність з документами. Тепер ситуація покращилася: за допомогою програми "Job Turbo" українці отримують курси німецької мови, професійне навчання і легше оформлюють документи на роботу. Це допомагає їм швидше стати частиною німецького ринку праці.

“Ці цифри свідчать про те, що Job Turbo чітко працює”,– переконаний Гайль.

Міністр праці Гайль також сказав, що важливо продовжувати підтримувати біженців, розвиваючи освітні та мовні програми, а також забезпечуючи доступ до професійного навчання. Він висловив сподівання, що інші країни Європи також підтримуватимуть українських біженців.

Читайте також на порталі “Коментарі” - У липні кількість українців, які отримали тимчасовий захист у Німеччині, знизилася на 236 925 осіб, до 1,11 мільйона. Це сталося через нові правила, які допомагають Німеччині актуалізувати список українців, які потребують захисту.

Крім того, “Коментарі” писали, що майже кожен другий український біженець у Чехії зазнає депресії, а кожен п'ятий — серйозного занепокоєння. Ці дані були отримані в результаті дослідження, яке провели Соціологічний інститут Академії наук Чехії та Національний інститут SYRI. Проте багато українців не хочуть визнавати ці проблеми і не шукають допомоги.