Канада оновила програму Alberta Opportunity Stream: українці можуть взяти участь

Українці можуть подавати заявки на постійне проживання в Альберті

У Канаді провінція Альберта знову починає прийом заявок на програму Alberta Opportunity Stream, яка надає можливість іноземним працівникам отримати статус постійного мешканця. Програма є частиною ширшої імміграційної ініціативи Alberta Advantage Immigration Program та залучає тисячі кандидатів завдяки своїм доступним вимогам. З 11 червня поточного року програму знову відкрито для подання аплікацій після тимчасового призупинення.

Alberta Opportunity Stream відрізняється від інших імміграційних програм своїми низькими вимогами до кваліфікації та досвіду роботи, роблячи її доступною для широкого кола професій. Крім цієї програми, в рамках Alberta Advantage Immigration Program діють інші напрямки, такі як Rural Renewal Stream для працівників агропромислового сектора, Accelerated Tech Pathway для IT-фахівців та Tourism and Hospitality Stream для сфери послуг та туризму.

Як подати заявку та хто може стати учасником програми

Заявки на участь у програмі приймаються щомісяця і після досягнення ліміту прийом закривається до наступної дати. Офіційний сайт Alberta Advantage Immigration Program регулярно публікує інформацію про дати прийому, цільові показники та час обробки заявок. Кожен учасник може подати лише одну заявку на місяць, а закінчення прийому заплановане на кінець 2024 року.

Серед вимог до учасників — легальне перебування та робота в Альберті, підтвердження знання англійської мови та підтримка роботодавця протягом усього процесу. Додатково для іноземців важливо провести переоцінку іноземної освіти для відповідності канадським стандартам.

Бюджет та квоти на 2024 рік

На 2024 уряд Канади виділило 9750 номінацій для даної програми. Вартість подання аплікації становить 840 канадських доларів, при цьому створення облікового запису для подання заяви є безкоштовним.