Головна Новини Суспільство Війна з Росією США планує передати Україні важливе озброєння: реакція рф
commentss НОВИНИ Всі новини

США планує передати Україні важливе озброєння: реакція рф

У росії стурбовані, що українські воїни, отримавши важливе озброєння, зможуть завдавати ударів по російським містам

28 травня 2022, 10:40 comments1193
Поділіться публікацією:

Адміністрація Байдена схвалила відправку в Україну реактивних систем залпового вогню великої дальності. Про це повідомляє американська газета The New York Times, посилаючись на інформацію одного із чиновників.

США планує передати Україні важливе озброєння: реакція рф

Війна України. Фото - з відкритих джерел

Так, за словами джерела, передане Україні озброєння включатиме мобільні ракетні установки, які можуть робити постріли набагато далі, ніж пускові установки, що зараз використовує Україна. Постачання такого озброєння може значно допомогти українським військовим у захисті території на Донбасі.

The New York Times зазначає, що офіційні особи не надали подробиць про те, які саме типи ракет будуть надані Штатами, але Пентагон найчастіше використовує M31 GMLRS (Gueded Multiple Launch Rocket System). Це високоточна зброя із супутниковим наведенням, яка несе приблизно таку ж кількість вибухівки, як і 500-фунтова авіабомба. Максимальна ефективна дальність стрілянини ракетами M31 становить 70 км.

Водночас у Росії відреагували на інформацію про можливе постачання зброї в Україну. У Telegram-каналі Посольства Росії в США дав свій коментар щодо ситуації посол Анатолій Антонов. Він зазначив, що "накачування" України озброєннями суттєво підвищує ризики ескалації конфлікту. Крім того, Антонов непокоїться, що українські воїни за допомогою цієї зброї зможуть завдавати ударів по російським містам.

Ймовірно, офіційно про передачу Україні реактивних систем залпового вогню великої дальності буде повідомлено наступного тижня.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло читачам про те, що автопарк ЗСУ продовжує поповнюватися трофейною технікою. Один із російських танків наші воїни вже використовують проти самих окупантів.

Також портал "Коментарі" поінформував про те, що Кулеба розповів, чи йде підготовка до зустрічі Зеленського та Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини