Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наказав обстрілювати Харківщину: окупанта, який народився в Україні, притягнуть до відповідальності
commentss НОВИНИ Всі новини

Наказав обстрілювати Харківщину: окупанта, який народився в Україні, притягнуть до відповідальності

окупант надав злочинний наказ застосувати важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1 «Буратіно» у напрямку житлових масивів

23 травня 2022, 22:32
Поділіться публікацією:
Уродженцю Ужгорода, російському командиру, який наказав обстріляти Харківську область, повідомлено про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. Про це повідомляють в Офісі Генерального прокурора України.
Слідчі заочно повідомили про підозру командиру окремої мотострілецької бригади 6 загальновійськової армії Західного військового округу збройних сил РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
"За даними слідства, російський командир, який народився у м. Ужгород Закарпатської області, 26 березня 2022 року у с. Мала Рогань Харківського району надав злочинний наказ застосувати важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1 "Буратіно" у напрямку житлових масивів селищ Мала Рогань та Вільхівка. У результаті обстрілу 13-річна дівчинка отримала мінно-вибухові травми, вона померла у лікарні. Пошкоджено цивільні об’єкти, серед яких навчальний заклад Вільхівської сільської ради",- йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що на Луганщині ЗСУ збили штурмовик окупантів. У неділю, 22 травня, на Луганщині, де по всій лінії фронту йдуть запеклі бої, українські захисники збили одномісний броньований дозвуковий штурмовик російської армії Су-25. Відмінусували ще один літак у окупантів військовослужбовці 3-ї роти 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Радник міністра МВС зазначив, що в черговий раз українські захисники вміло використали Stinger. Внаслідок прицільного влучення шансів зберегти життя у ворожого пілота не було жодних. Українські бійці спрацювали професійно.     


Наказав обстрілювати Харківщину: окупанта, який народився в Україні, притягнуть до відповідальності

Окупанти надав наказ обстріляти Харківщину (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини