Головна Новини Суспільство Війна з Росією На яких ділянках фронту окупанти мають прогрес - ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

На яких ділянках фронту окупанти мають прогрес - ISW

Росіяни штурмують позиції ЗСУ в напрямку Слов'янська та Лисичанська

13 червня 2022, 09:15
Поділіться публікацією:

За інформацією голова Луганської ОВА Сергій Гайдая, на території заводу "Азот" у Сєвєродонецьку залишаються близько 500 мирних мешканців, з них 40 дітей. В Сєвєродонецьку росіяни нищать житлові квартали бомбардуванням, в бомбосховищах ще лишаються цивільні, українських військових ворог дещо відтіснив. Лисичанськ, Гірське, Врубівка, Золоте постійно обстрілюються із важкої артилерії. ЗСУ відбили штурм росіян на напрямках Вікторівка – Врубівка та Комишуваха – Врубівка. Росіяни атакують напрямок Золотого.

На яких ділянках фронту окупанти мають прогрес - ISW

Фото Генеральний штаб ЗСУ

Також він додав, що загрози оточення наших військ на Луганщині немає. Окупанти знищили два мости через Сіверський Донець, третій міст перебуває під обстрілами.

Фахівці Інституту вивчення війни говорять про вірогідні плани окупантів щодо спроб прорвати лінію оборони біля Тошківки чи від Попасної на північ, та спробувати оточити Лисичанськ чи штурмувати місто із західного берега Сіверського Дінця. Також ймовірно вони захочуть переправитися через річку та взяти в котел українських захисників у Сєвєродонецьку, відрізавши їм відхід.

Наразі ж атаки росіян в напрямку Тошківки відбиті та невдалі. Російські підрозділи спробували просуватися на південний схід від Ізюма в бік Слов'янська на цій ділянці 12 червня досягли поступового прогресу. На каналах "ДНР" повідомляли, що начебто окупанти захопили Богородичне біля адміністративної межі Харківської та Донецької областей. Від села по дорозі до Слов'янська майже 50 кілометрів.

Атаки на села Довгеньке, Долину та Мазанівку в напрямку Слов’янську були невдалі, їх відбили ЗСУ. Росіяни здійснювали наземні та артилерійські атаки на сході від Бахмута. ЗСУ відбило атаки окупантів біля Врубівки та Миколаївки, щоб вийти на трасу Бахмут-Лисичанськ. За прогнозами експертів, окупанти намагатимуться прорватися на цій ділянці, щоб вийти на місто та взяти його в оточення.

Як писав портал "Коментарі", військовий експерт Олег Жданов вважає, що швидкого прориву української армії на підступах до Херсону очікувати не варто.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини