Головна Новини Суспільство Війна з Росією Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині поламав плани Росії, – ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині поламав плани Росії, – ISW

Російські війська навряд чи зможуть провести кілька одночасних операцій і, ймовірно, ще більше знижуватимуть пріоритети просування на південний схід від Ізюму та на захід від Лиману.

30 травня 2022, 07:18 comments1295
Поділіться публікацією:

Росіяни не очікували різкого контрнаступу ЗСУ у Херсонській області. Наразі загарбники змушені коригувати свої плани щодо контролю окупованих територій на південному напрямку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляється в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині поламав плани Росії, – ISW

Війна в Україні. Фото: ОК ПІВДЕНЬ

Американські військові експерти підтверджують, що 29 травня пройшло для росіян із ключовою метою – домогтися окупації Сєверодонецька, але тут на них чекала серія невдач. Тому просування у цьому напрямі для РФ буде повільним.

Практично всі російські сили, яким командування ставило за мету – вихід на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей, тепер змушене сконцентрувати всі зусилля, щоб прорвати оборону ЗСУ та взяти Сєвєродонецьк.

Щодо півдня України, то тут росіяни зовсім розгублені. Вони тепер переходять в оборону, що змусить окупантів забути про контрнаступ та спробу захопити нові території.                                                                                                                                                                                                      

Читайте також на порталі "Коментарі" — російське командування вже знає, що незабаром на сході України буде дуже "гаряче", але не тому, що настає календарне літо в Україні, а тому, що ЗСУ незабаром отримають далекобійні РЗСО типу Himars та M270. Саме тому командні пункти РФ переносять з України подалі до тилу, вже на територію Росії.                                    

Також видання "Коментарі" повідомляло — військовий експерт назвав причину, чому Росії важливо захопити Сєвєродонецьк.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини