Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Заробітчани повертаються: до яких країн уже виїхали українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Заробітчани повертаються: до яких країн уже виїхали українці

Стало відомо, скільки українців і до яких країн вирушили на заробітки у травні

16 червня 2020, 11:29 comments2752
Поділіться публікацією:

Протягом травня понад 4,5 тис. українців рушили на сезонні роботи у низку країн. Про це у відповідь на запит "Коментарів" повідомив Офіс віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Заробітчани повертаються: до яких країн уже виїхали українці

Так, координувати організований виїзд заробітчан відомство почало під час карантину. Умови для забезпечення переміщення сезонних працівників з України  під час пандемії коронавірусу були такими: легальне працевлаштування терміном від 3 місяців, а також медичні та соціальні гарантії для працівників з боку роботодавця (зокрема, поліс медичного страхування на випадок хвороби, включаючи випадки захворювання, спричинені коронавірусом).

"Опрацьовано запити на організований виїзд сезонних робітників з України до Німеччини, Великої Британії, Фінляндії, Данії, Австрії, Польщі, Норвегії, США та інших країн", — йдеться у відповіді на запит.

Протягом травня понад 4,5 тисячі громадян України змогли легально вирушити на сезонні роботи до названих вище країн. Додамо, що ця кількість не є вичерпною.

Нагадаємо, за місяць кількість українських заробітчан, які приїхали в Польщу під час карантину, зросла втричі. Найбільше робочих рук з України зараз потребують сільське господарство, логістика і харчова промисловість.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини