Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Пошук роботи: що робити, якщо ви не знаєте що відповісти на питання під час співбесіди
commentss НОВИНИ Всі новини

Пошук роботи: що робити, якщо ви не знаєте що відповісти на питання під час співбесіди

Найчастіше одним із основних моментів під час співбесіди стають не навички здобувача, а вміння вдало відповідати на питання

14 серпня 2020, 01:50 comments1479
Поділіться публікацією:

Більшість людей під час пошуку нової роботи дуже хвилюються. Одним із основних пунктів переживань є бажання сподобатися потенційному роботодавцю. Часто ми читаємо безліч статей про те, як успішно проходити співбесіди, шукаємо найпоширеніші питання і репетируємо відповіді на них.

Пошук роботи: що робити, якщо ви не знаєте що відповісти на питання під час співбесіди

Разом з тим ніхто не застрахований від несподіваних запитань. Вас можуть запитати про щось, що ви не очікували почути, і ви не будете знати, як краще відповісти на питання. У цей момент головне не мовчати. Кожна хвилина мовчання або невиразні відповіді здатні зіпсувати все враження про вас. А головним табу в цей момент є фраза "Я не знаю".

Експерти онлайн-журналу The Point звертають увагу на те, що подібні фрази акцентують увагу на вашій некомпетентності або незацікавленості у посаді. Разом з тим експерти розповіли, що потрібно робити, якщо ви не готові відповісти на якесь питання.

1. Зберігайте спокій

У будь-якому випадку не варто панікувати. Якщо ж ви відчуваєте, що страх бере верх над вами, зробіть кілька ковтків води. Пауза допоможе вам прийти в себе, а заодно, можливо вам спаде на думку вдала відповідь. Якщо ж вам вдасться взяти контроль над собою і виглядати впевнено, то навіть на ходу вигадані відповіді будуть звучати переконливо.

2. Ставте питання

Співрозмовники часто неправильно розуміють один одного. А особливо важливий цей момент під час співбесіди. Не соромтеся задавати фахівцеві з підбору персоналу питання, які допоможуть зрозуміти чого від вас хочуть і як вам краще розповісти про себе. Крім того, завдяки питанням ви покажете, що ви зацікавлені в посаді та для вас важливо уточнити деякі моменти.

3. Не упускайте важливі моменти

Під час бесіди з роботодавцем постарайтеся залишатися максимально зосередженим, щоб не упустити ніяких деталей. Крім того, перед співбесідою як мінімум варто дізнатися більше про компанію. Це може вам допомогти вдало відповісти на питання в дусі, чому ви хочете працювати саме в цій компанії?

4. Не мовчіть

Гірше визнання своєї некомпетентності може бути тільки мовчання. Навіть якщо ви не впевнені, що можете вдало відповісти на якесь питання, постарайтеся хоча б говорити по темі. У самому питанні вже може бути часткова відповідь. Або, ті ж питання для уточнення, допоможуть вам зрозуміти, що краще сказати.

5. Не бійтеся визнати свою некомпетентність

Само собою, під час співбесід є маса питань, на які доведеться обов'язково відповісти. Наприклад, коли вас просять розповісти про себе або про свою минулу роботу, або, якщо у вас цікавляться, чим привернула вашу увагу конкретна компанія. Однак, є питання, у відповідь на які варто чесно зізнатися, що ви не знайомі з ситуацією. Правда, не варто самовпевнено заявляти, що якесь питання просто не гідне вашої уваги й взагалі — ви не розмінюватися на дрібниці. Тут важливо бути чесним і розповісти, який момент для вас не зрозумілий і чому ви готові поліпшити свої знання в якомусь питанні.

Якщо ж ви готувалися до співбесіди, навряд чи якесь питання поставить вас в ступор. Як мінімум, ви зможете продовжувати вести діалог і обговорити те, що для вас не знайоме. Важливо зберігати спокій і усвідомлювати, чи дійсно вам потрібна саме ця робота.

Нагадаємо, згідно з офіційною статистикою, кількість безробітних в Україні становить 516 тис. осіб, близько половини з них — це українці, що мають диплом про вищу освіту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини