Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Мінімальна зарплата в Україні та Європі: які професії найменш оплачувані
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінімальна зарплата в Україні та Європі: які професії найменш оплачувані

У країнах Європи найменш оплачувані професії абсолютно відрізняються від українських

25 листопада 2020, 19:56 comments2456
Поділіться публікацією:

У 2020 році мінімальна заробітна плата в нашій країні становить п'ять тисяч гривень. Саме в стільки, за офіційними даними, в Україні оцінюється робота двірників, вантажників і промоутерів.

Мінімальна зарплата в Україні та Європі: які професії найменш оплачувані

ФОТО: З відкритих джерел

В Європейських країнах найбільш низькооплачувані професії відрізняються від українських. Наприклад, в Польщі "мінімалку" отримує секретар, продавець та електрик. А ось в Болгарії праця охоронця і помічника вихователя в садку оплачується нижче за усі. При цьому мінімальна зарплата в цих країнах набагато вища, ніж в Україні.

Так, в Польщі "мінімалка" становить 661 євро, що в перекладі на гривні — більше 22 тисяч, а в Болгарії найнижча зарплата становить 312 євро, що дорівнює практично 11 тисячам гривень. У таких країнах як Франція і Німеччина мінімальна зарплата становить понад 1500 євро, а це близько 50 тисяч гривень.

До слова, до січня 2021 року уряд планує підвищення мінімальних зарплат в Україні до шести тисяч гривень, а до липня — до шести з половиною.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, обіцянка президента України Володимира Зеленського підняти зарплату вчителям до чотирьох тисяч доларів скасовується.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виталий

26 листопада 2020, 08:23

Избиратели в Украине должны перестать доверять людям, рвущихся к власти, не будучи при этом специалистами и вообще без жизненного опыта! Во власть должны попадать только специалисты Высокого класса и лучшие из лучших в стране, уже доказавшие своими делами степень доверия, которое они заслуживают!!! Вообще, же, институт президента не оправдал свою эффективность в Украине и разумней от него полностью отказаться, перейдя на двухпалатный парламент с минимальным, но достаточным количеством депутатов в нём!!!

Виталий

26 листопада 2020, 08:10

Пока президент и правительство не начнут ежедневно думать о вложении заимствованных и собственных средств в экономику, в науку, в промышленность и в сельское хозяйство, до тех пор мы в Украине будем "перебиваться с хлеба на воду", а заработанное проедать, а не вкладывать в собственное развитие!!!


Новини