Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Держстат назвав сфери економіки з високою тіньовою зайнятістю
commentss НОВИНИ Всі новини

Держстат назвав сфери економіки з високою тіньовою зайнятістю

Держстат підрахував, у яких сферах економіки найбільше неформально зайнятого населення в Україні

30 червня 2020, 22:55 comments1285
Поділіться публікацією:

Найбільша кількість неформально зайнятих українців працює в сільському, лісовому та рибному господарствах. Про це свідчить інформація, оприлюднена Державною службою статистики.

Держстат назвав сфери економіки з високою тіньовою зайнятістю

Так, 42,1% (до підсумку) займає сільське, лісове та рибне господарство. По 17% тіньової зайнятості у таких сферах економіки: оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів, будівництво. Тоді як 6,1% визначили фахівці для промисловості, 3,8% — транспорту, складського господарству, поштової та кур'єрської діяльності, а 2,5% — тимчасового розміщування й організації харчування. Зазначається, що 11,5% мають інші види економічної діяльності.

Як повідомлялося, більше 20% українців працюють не за трудовою книжкою. Державна служба статистики повідомила, що в Україні нараховується 3404,1 тисяч неформально зайнятих осіб віком 15-70 років.

Нагадаємо, уряд виділив майже 3 млрд грн на допомогу з безробіття на безповоротній основі. Експерти оцінили для видання "Коментарі", наскільки ефективна такого роду підтримка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення


Новини