Головна Новини Суспільство робота і кар'єра 6 правил працюючих мам
commentss НОВИНИ Всі новини

6 правил працюючих мам

Для будь-якої дитини мама - це головна людина в житті! Але настає момент, коли дитина повинна звикати досить тривалий час перебувати без мами. Цей період безпосередньо пов'язаний з виходом жінки на роботу, і в кожній родині він настає по-різному

11 листопада 2020, 14:59
Поділіться публікацією:


6 правил працюючих мам

Фото: lexinform

Правило 1. Позбутися почуття провини

Щоб стати хорошою мамою, і поєднувати материнство з кар'єрою — необхідно докласти багато зусиль. Але постарайтеся позбутися почуття провини, адже ви залишили своє чадо з професіоналом — з нянею, рідною бабусею або з чоловіком — і тому у малюка все добре. А стрес, який ви відчуваєте, буде не тільки заважати вам працювати, а й обов'язково передасться дитині.

Правило 2. Не несіть роботу додому

По можливості не несіть роботу додому. Спробуйте відключитися від всіх робочих моментів, які вас турбують, і присвятити себе своїй родині.

Правило 3. Даруйте дитині час

Вимкніть телевізор і комп'ютер, відверніться від усіх своїх зовнішніх турбот. Ви не зобов'язані весь час бути поруч з дитиною, але коли ви разом, нехай саме малюк стане центром вашої уваги.

Правило 4. Спільні ранкові ритуали

Це може бути сімейний сніданок або веселе умивання й чищення зубів. Якщо ви відвозите дитину в дитячий садочок самостійно, влаштуйте караоке в машині з улюбленими піснями малюка, розповідайте йому вірші.

Правило 5. Допоможіть дитині впоратися з розлукою

Купіть дві однакові іграшки невеликого розміру (або якісь інші предмети, наприклад, брелоки). Поясніть синові або дочці, що у цих речей особливе призначення — маленька частинка кожного з вас, яка завжди поруч. Одну іграшку залиште у себе, а другу подаруйте дитині.

Правило 6. Пізнавальне дозвілля малюка

Простежте за тим, щоб під час вашої відсутності розпорядок дня малюка був правильно спланований і містив усі пункти для його правильного гармонійного розвитку — це здоровий сон, збалансоване харчування, тривалі прогулянки на свіжому повітрі і, звичайно ж, розвиваючі ігри та заняття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини