Головна Новини Суспільство робота і кар'єра 5 способів швидко домогтися успіху на новій роботі
commentss НОВИНИ Всі новини

5 способів швидко домогтися успіху на новій роботі

Ви пройшли співбесіду, отримали пропозицію, домовилися про зарплату і підписали документи. Вітаємо! А тепер найскладніше - вихід на нову роботу, знайомство і співробітництво з колегами, виконання нових обов'язків. Незалежно від області вашої діяльності, освоєння нового робочого середовища може стати справжнім випробуванням.

3 листопада 2020, 14:21
Поділіться публікацією:


5 способів швидко домогтися успіху на новій роботі

Фото: museum-design.ru

Будьте доброзичливі

Експерти рекомендують в перший же робочий день представитися як можна більшій кількості людей. Будьте особливо уважні до технічних фахівців — вони прийдуть на допомогу, коли ваш комп'ютер вийде з ладу або ви забудете зберегти презентацію, над якою працювали усю ніч.

... але не дуже

Деякі компанії мають більш неформальний формат роботи і спілкування, ніж інші, але ніколи не варто занадто відверто розповідати про своє особисте життя. Познайомтеся зі співробітниками, перш ніж пригощати їх історіями про свої спекотні вихідні. Також намагайтеся уникати офісних пліток, навіть якщо інші захочуть поділитися з вами своїми думками. Вам потрібно займати нейтральну позицію, щоб в майбутньому звернутися за допомогою до кого завгодно і уникнути небажаної драми.

Запитуйте

Найбільш стресова частина будь-якої нової роботи — це нескінченна кількість виникаючих питань. Де ванна кімната? Де люди їдять в обід? Як ваша нова команда управляє робочим процесом? Чи можна працювати з дому? Всі ці питання ви можете задати своєму начальнику або колезі. Зрештою, всі колись були новачками.

Проведіть своє дослідження

Ставити запитання — це добре, але проведіть деякий час в Інтернеті, щоб дізнатися більше про свою організацію. Навіть просте читання веб-сайту компанії допоможе вам зрозуміти пріоритети нового колективу. І не забувайте про сайти, де колишні співробітники можуть залишати анонімні відгуки про компанію.

Знайдіть наставника

Завжди добре знайти людину в колективі, на кого ви хочете рівнятися й чию думку поважаєте. Це не обов'язково повинен бути ваш безпосередній начальник. Побудова відносин з людиною, яка має досвід роботи на вашому новому місці, допоможе вам зорієнтуватися в політиці компанії й отримати потрібні рекомендації щодо роботи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини