Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вперед, у минуле: з'явилося відео, як буде виглядати Земля через 200 млн років
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперед, у минуле: з'явилося відео, як буде виглядати Земля через 200 млн років

І хоч статися це може через сотні мільйонів років, вчені вже придумали нову назву для суперконтиненту Землі - Новопангея

17 вересня 2020, 12:22 comments1476
Поділіться публікацією:








Вперед, у минуле: з'явилося відео, як буде виглядати Земля через 200 млн років

Сотні мільйонів років тому Земля нагадувала один величезний суперконтинент — Пантея, який розпався на материки. Вчені мають всі підстави вважати, що ці частини знову зберуться докупи, що в рамках дослідження продемонстрували в YouTube.

Дослідники переконані, що наступний суперконтинент, що нагадує той, що був у минулому, сформується через 200-250 млн років. Зараз же ми перебуваємо приблизно на половині проміжної фази поточного циклу суперконтиненту. За словами експертів, якщо Антарктида буде рухатися до екватора, а Тихий океан — зменшуватися під тиском континентів, Америка через мільйони років зіткнеться з Антарктидою, яка дрейфує на північ. Поступово вона увійде в Африку-Євразію. І хоч статися це може через сотні мільйонів років, вчені вже придумали нову назву для суперконтиненту Землі — Новопангея.

Нагадаємо, рівень Світового океану, за даними NASA, продовжує стрімко зростати — куди швидше, ніж очікували вчені. Якщо ж глобальне потепління буде прогресувати в цьому ж темпі, льодовики Землі можуть розтанути мінімум за 5000 років. Вчені Science Insider показали, як виглядатиме наша планета без льодовиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини