Головна Новини Суспільство Наука та освіта Водорості, кілька, молюски: якою буде їжа майбутнього
commentss НОВИНИ Всі новини

Водорості, кілька, молюски: якою буде їжа майбутнього

Дослідники рекомендують шукати «продукти майбутнього» в морі

8 жовтня 2020, 10:15 comments1002
Поділіться публікацією:

Данські експерти припустили, якою може бути їжа майбутнього, якщо багато людей відмовляться від м'ясних продуктів і замінять їх на більш корисні та безпечні для навколишнього середовища. Вчені запропонували свої альтернативи білку і корисним жирам. Про це повідомляється в журналі Frontiers in Psychology.

Водорості, кілька, молюски: якою буде їжа майбутнього

Дослідники говорять, що з кожним роком все більше людей стають вегетаріанцями. Але далеко не всі готові назавжди відмовитися від м'яса на користь навколишнього середовища, тому що вони жадають смаку умамі (його описують як "м'ясний" або "м'ясистий". Смак умамі означає, що в продукті багато білка, — прим. авт.). Тому, можливо, більш реалістично розглянути гнучку дієту, коли людина споживає невелику кількість продуктів тваринного походження, таких як м'ясо, яйця і молоко, поряд з овочами. Проте, можна вже почати думати про альтернативу соковитому стейку, яких насправді багато.

Наприклад, смак умамі присутній в деяких рослинних продуктах: волоських горіхах, броколі, помідорах, грибах шиїтаке та інших, якими можна замінити м'ясну продукцію.

Професор Моурітсен і доктор філософії Шарлотта Вінтер рекомендують шукати "продукти майбутнього" в морі, тому що вони будуть мати попит. Наприклад, одна тільки кілька може задовольнити 20% потреб Данії в білку. "А ловлячи кільку, ми можемо уникнути надмірної експлуатації більш відомих видів риб, таких як тріска, камбала і лосось", — підкреслили дослідники.

Морські водорості також надзвичайно сприятливе для клімату джерело їжі. Однак тільки 500 з 10 000 видів в цей час використовуються і визнаються в якості харчових продуктів. Головоногі молюски також виловлюються лише в незначній мірі: 30 з приблизно 800 видів використовуються в їжу в усьому світі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що KFC відкриває "ресторан майбутнього" з роботами в Москві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини