Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчений розповів, де у людини знаходиться душа
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчений розповів, де у людини знаходиться душа

Вчений припускає: де свідомість, там і душа

29 жовтня 2020, 09:55 comments1057
Поділіться публікацією:

Наукового пояснення поняттю "душі" не існує, є тільки релігійне і філософське. Вважається, що це субстанція, в якій виражена сутність і особистість людини, яка дає початок і обумовлює її життя. Але вчені продовжують дослідження на цю тему, і нейрофізіолог Джонджо Макфадден висунув цікаву теорію, яка стосується "розташування" людської душі. Про це повідомляє Neuroscience of Consciousness.

Вчений розповів, де у людини знаходиться душа

EAST NEWS

Професор молекулярної генетики вважає, що свідомість людини формують електромагнітні поля, які виникають в мозку. Вони несуть всю "розумну" інформацію супутніх думок і почуттів. Іншими словами, наша свідомість — це досвід нервових клітин, підключених до самогенеруючого електромагнітного поля мозку.

Справді, поле — субстанція в усіх сенсах нематеріальна, але цілком реальна. Її не можна помацати, спробувати на смак і дізнатися її запах, але вона існує. Вчений розмірковує, що якщо навіть електромагнітне поле, яке генерує мозок і можна вимкнути, знищивши його джерело, то не факт, що воно зникне без сліду, а не завантажитися в якесь сховище — енергоінформаційне поле Всесвіту.

Відповідно до теорії нейрофізіолога, наша душа знаходиться в мозку, там, де і підсвідомість. Вони в електромагнітному полі, яке у кожної людини своє, особливе.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені створили біочіп для вивчення мозку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини