Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені звертають увагу на чистоту рук, визначивши нові терміни життя коронавірусу на шкірі та слизовій
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені звертають увагу на чистоту рук, визначивши нові терміни життя коронавірусу на шкірі та слизовій

В ході наукових дослідів порівняли тривалість життя вірусів SARS-CoV-2 і грипу А (IAV) в різних умовах і середовищах

9 жовтня 2020, 19:49
Поділіться публікацією:

Стали відомі нові дані про життєздатність коронавірусу. Про це йдеться в статті, опублікованій в журналі Clinical Infectious Diseases.

Вчені звертають увагу на чистоту рук, визначивши нові терміни життя коронавірусу на шкірі та слизовій

Джерело: belnovosti.ru

За словами вчених, життєздатність вірусу на поверхні людської шкіри визначити поки не вдалося. Однак, дослідники провели деякі тести за допомогою моделювання і зійшлися на тому, що термін життя коронавірусу SARS-CoV-2 значно довше, ніж вважалося раніше.

Так, в ході наукових дослідів порівняли тривалість життя вірусів SARS-CoV-2 і грипу А (IAV) і визначили, що обидва віруси живуть значно менше на поверхні шкіри, чого не скажеш про інші поверхні, наприклад, пластик або скло.

Водночас за словами вчених, виявилося, що час для загибелі коронавірусу значно довше передбачуваного. Так, для деактивації SARS-CoV-2 було потрібно від 7,96 до 10,2 години (середнє значення 9,04 години), в той час, як вірус грипу А залишався життєздатним не більше 2 годин.

Дослідження поведінки вірусу на слизових людини показали, що коронавірус залишається життєздатним протягом 10,22-12,00 годин (середнє значення 11,09 години), в той час, як вірус грипу протримався 1,69 години (1,57-1,81 години).

Представники команди, яка займалася вивченням даного питання, звертають увагу на реакцію вірусу на використання етилового спирту. Так, дослідним шляхом було доведено, що для деактивації як SARS-CoV-2, так і IAV знадобилося приблизно 15 секунд.

На основі отриманих результатів дослідження, фахівці прийшли до висновку, що людям необхідно приділяти більше уваги чистоті рук, що допоможе зупинити поширення коронавірусної інфекції у світі.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, коли стихне епідемія коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини