Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені знайшли зв'язок між коронавірусом і хворобою Паркінсона
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли зв'язок між коронавірусом і хворобою Паркінсона

Остаточні висновки вчені зроблять після закінчення досліджень

24 вересня 2020, 23:30
Поділіться публікацією:

Ізраїльські вчені знайшли зв'язок між COVID-19 і серйозними неврологічними наслідками, такими як хвороба Паркінсона. Про повідомляє TheLancet .

Вчені знайшли зв'язок між коронавірусом і хворобою Паркінсона

Фото: SDI PRODUCTIONS / GETTY

До цього часу вважалося, що хвороба Паркінсона може стати результатом такими захворюваннями, як грип A, вірус Епштейна-Барра, вітряна віспа, вірус гепатиту С, ВІЛ, вірус японського енцефаліту або вірус Західного Нілу.

А в недавньому медичному дослідженні ізраїльські вчені заявили про те, що після після зараження на тяжкий гострий респіраторний синдром, викликаним коронавірусів SARS-CoV-2, у пацієнта діагностували хворобу Паркінсона.

45-річного чоловіка госпіталізували до лікарні "Самсон Ассута" ашдодському університету в Ізраїлі через звичайні респіраторні синдроми. Потім чоловік зазначив втрату нюху і смаку. Тести на SARS-CoV-2 виявилися позитивними.

Три дня чоловік знаходився в стаціонарі, і три тижні в самоізоляції.

Після цього він зауважив, що його почерк змінився і став менш розбірливим. Крім того, у нього почалися труднощі з промовою і набором текстових повідомлень на мобільному телефоні. Потім був тремор в правій руці. Через два місяці після початкового позитивного результату тесту на SARS-CoV-2 хворий був госпіталізований в відділення неврології Медичного центру "Шаарей Цедек" в Єрусалимі.

При обстеженні, після тестів і КТ головного мозку лікарі діагностували чоловікові паркінсонізм.

Одна з гіпотез розвитку захворювання полягає в тому, що коронавірус викликає запалення в тому числі і кори головного мозку, що призводить до нейродегенерации. Дослідження ще тривають, до остаточних висновків вчені поки не дійшли.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, чому потрібно носити медичну маску.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини