Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені знайшли спосіб, який зможе запобігти глобальному потеплінню
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли спосіб, який зможе запобігти глобальному потеплінню

Вирішити проблему глобального потепління можуть торф'яні болота

13 жовтня 2020, 19:20
Поділіться публікацією:

Фахівці з Інституту дослідження впливу клімату зробили несподіване відкриття: якщо відновити 60% осушених торф'яних боліт і привести в порядок діючі, то це зможе уповільнити глобальне потепління. Тому як вуглекислий газ, який регулярно потрапляє в атмосферу, є однією з головних причин виникнення даної проблеми. Про це пише видання lenta.

Вчені знайшли спосіб, який зможе запобігти глобальному потеплінню

Спосіб, який зможе запобігти глобальному потеплінню. Фото: lenta

Більшість способів боротьби з глобальним потеплінням зводяться до землекористування, лісів і сільського господарства. Експерти вважають, що до кінця століття вони зможуть вбирати стільки вуглецю, що це в рази перевищить кількість того, який потрапляє в атмосферу.

Але нове дослідження показало, що в розрахунок не були взяті виділення від осушених торфовищ, а це значить, що землекористування не зможе впоратися з цією проблемою.

В болотах є високий вміст газу, який накопичувався протягом не одного десятка років. Проте, в діючих водоймах він знаходиться глибоко під водою, що не дозволяє йому впливати на клімат.

Також вчені зазначили, що для екосистеми є небезпечними пожежі в тих місцях, де присутні поклади торфу. Це загрожує виділенням великої кількості вуглекислого газу в атмосферу.

Відомо, що торф'яні болота займають близько 3 відсотків суші, тому їх відновлення поступово зможе допомогти знизити викиди оксиду вуглецю в атмосферу нашої планети.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, чому дерева можуть не впоратися з глобальним потеплінням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини