Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені знайшли рослину, яка ефективно вбиває коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли рослину, яка ефективно вбиває коронавірус

Попередити інфекцію можна буде на ранній стадії

28 липня 2020, 02:45 comments2398
Поділіться публікацією:

Вчені з усього світу намагаються знайти ефективні ліки від коронавірусної інфекції, яка сколихнула весь світ. Професор хімії Роберт Линхардт в ході свого наукового дослідження виявив рослину, у складі якої є речовини, які допомагають в боротьбі з COVID-19. Про це повідомляє видання Nature.

Вчені знайшли рослину, яка ефективно вбиває коронавірус

У тесті на противірусну ефективність від коронавірусу екстракт морських водоростей значно перевершив ремдесивір – стандартний сучасний антивірусний засіб, який використовується для боротьби з хворобою.

Вчені перевірили противірусну активність органічних речовин, які дістали з морських водоростей, – трьох варіантів гепарину і двох видів фукоиданов.

Спайковий білок на поверхні SARS-CoV-2 фіксується на рецепторі ACE-2 на поверхні людських клітин. Після цього вірус впроваджує свій генетичний матеріал в клітину, викрадаючи клітинний механізм для виробництва своїх копій.

Але вірус можна так само легко "переконати" прив'язатися до молекули-приманки, яка пропонує аналогічну форму. Нейтралізований вірус буде спійманий в пастку і природним чином зруйнується.

Три варіанти гепарину і два види фукоїданів виявилися ефективніше ремдисивіру.

"Зараз вважається, що інфекція COVID-19 починається в носі, і будь-яка з цих речовин може стати основою для назального спрею. Це допоможе легко лікувати інфекцію на ранній стадії або навіть для профілактики",– сказав Роберт Линхардт.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Швейцарии створили джинси, які захищають від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини