Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені знайшли можливого предка всіх тварин (фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли можливого предка всіх тварин (фото)

Мікроорганізм використовує джгутик для пересування і створює тимчасову багатоклітинну колонію на своїй здобичі

26 жовтня 2020, 19:31
Поділіться публікацією:

Йдеться про хижий микроорганізм, який називається Tunicaraptor. Вчені знайшли його в прибережних водах Чилі, і це відкриття змушує їх сумніватися в загальноприйнятих уявленнях про появу багатоклітинного життя. Про це пише видання lenta.

Вчені знайшли можливого предка всіх тварин (фото)

Вчені знайшли можливого предка всіх тварин. Фото: lenta

Автор цієї наукової роботи Денис Тихоненков розповідає, що мікроскопічний хижий організм, який дуже нагадує сперматозоїд, сильно відрізняється від існуючих одноклітинних істот.

"Вивчаючи генетичний пристрій цього дивного організму, ми виявили послідовності, характерні для багатоклітинних істот. У крихітного хижака є гени, які відповідають за розвиток нервової системи у людей. Плюс, у Tunicaraptor були виявлені гени, необхідні для злипання клітин. Йдеться про адгезію — процес, який є одним з фундаментальних для розвитку всього багатоклітинного життя", — поділився Денис.

Це дає можливість припускати, що даний мікроорганізм може бути предком всіх багатоклітинних тварин на Землі, які існують в сучасному світі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені розкрили таємницю еволюції людини. Фахівці з Уорікського університету у Великобританії дізналися, в чому полягає секрет здатності людини розуміти комбінації слів і зв'язок між словами в реченні. Адже саме це є головною умовою для появи мови.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини