Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені знайшли біля Стіни Плачу стародавню гирю, яка призначалася для торгівлі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли біля Стіни Плачу стародавню гирю, яка призначалася для торгівлі

Знахідка важить рівно двадцять три грами

15 жовтня 2020, 16:05
Поділіться публікацією:

Фахівці провели розкопки в Єрусалимі біля Стіни Плачу і виявили цінну знахідку. Вони побачили давню вапнякову гирю, яка призначалася для торгівлі в X — VI столітті до нашої ери. Про це відкриття стало відомо завдяки Управлінню старожитностей Ізраїлю, передає видання lenta.

Вчені знайшли біля Стіни Плачу стародавню гирю, яка призначалася для торгівлі

Стародавня гиря, яка призначалася для торгівлі. Фото: lenta

Вчені Управління старовини і Фонду спадщини Стіни Плачу зазначили, що гиря була зроблена ще за часів Першого Храму. Вони детально вивчили її і побачили на вапняковому виробі єгипетський символ, який дуже нагадує грецьку букву гамма. Ці позначки дозволили археологам зробити висновок, що номінал гирі становив два сикля.

Одна з дослідників Техілла Ліберман розповідає, що один сикль дорівнює одинадцять з половиною грамів. З цього випливає висновок, що вага знахідки складає рівно 23 грами. Також вона додала, що гиря зроблена дуже професійно, що свідчить про високий рівень технологічного розвитку в стародавньому Єрусалимі.

Фахівці дотримуються думки, що в ті часи біля підніжжя Храмової гори велася активна торгівля. Безліч паломників, які приходили сюди, були головними покупцями. Вони додають, що люди могли придбати на цьому ринку майже що завгодно: від їжі до різних сувенірів і одягу. Тому вапнякова гиря, швидше за все, була знайдена саме в цьому місці зовсім невипадково.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що 5-річний хлопчик виявив в селі сліди динозавра.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини