Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені з'ясували, як стрес впливає на мозок, і відповідь їх здивувала
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, як стрес впливає на мозок, і відповідь їх здивувала

Нетривалий стрес корисний

5 листопада 2020, 16:55
Поділіться публікацією:

Нове наукове дослідження, яке було проведено доктором медичних наук Сі-Квонг Джун Лю, спростувало поширені переконання про роботу нашого мозку. Так, виявилося, що пережитий стрес здатний змінити його структуру.

Вчені з'ясували, як стрес впливає на мозок, і відповідь їх здивувала

Як стрес впливає на мозок. Фото: unsplash

Результати даного експерименту вже опубліковані у виданні Journal of Neuroscience, повідомляє експерт. Джун Лю разом з іншими учасниками цього проекту провели безліч досліджень на мишах, перш ніж зробити остаточні висновки.

Одна стресова ситуація викликає швидкі, але тривалі реакції в астроцитах, тим самим, очищаючи наш мозок від так званого "сміття". Так відбувається тому, що пережитий стрес змушує кінчики астроцитів віддалитися від синапсів, які створені для того, щоб передавати інформацію з однієї клітини в іншу.

Згідно з цією інформацією, стрес позитивно позначається на роботі нашого мозку, тому що змушує його мобілізувати всі свої сили і швидко виконати поставлене завдання. Але так відбувається рівно до тих пір, поки стрес не стає хронічним. В іншому випадку, говорити про його користь для мозку безглуздо.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що відбувається з людським мозком після смерті. Вченим довелося спровокувати зупинку серця у гризунів, щоб відстежити активність мозку. Як виявилося, останні 30 секунд життя мозок працює активніше, ніж будь-коли. Також експерти впевнені в тому, що подібна закономірність відбувається і з людським мозком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини