Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені вперше відтворили зараження ВІЛ у пробірці - винахід дає шанс на нові методи лікування
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені вперше відтворили зараження ВІЛ у пробірці - винахід дає шанс на нові методи лікування

Вчені впевнені, що це відкриття дасть змогу дослідникам-медикам більш глибоко вивчити вірус, який викликає смертельну хворобу, а також знайти нові протоколи лікування інфекції

9 жовтня 2020, 23:01
Поділіться публікацією:

Група дослідників з Університету Юти та Університету Вірджинії змогли відтворити та дослідити процес початкової стадії інфікування вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ) in vitro. Результати дослідження оприлюднені в журналі Science.

Вчені вперше відтворили зараження ВІЛ у пробірці - винахід дає шанс на нові методи лікування

Джерело: aids43.ru

Вчені кажуть, що це відкриття дасть змогу дослідникам-медикам більш глибоко вивчити вірус, який викликає смертельну хворобу, а також знайти нові протоколи лікування інфекції.

Так, відомо, що при використанні новітнього електронного мікроскопа вчені роздивилися та вивчили 240 білків, які входять до складу капсиду (зовнішньої оболонки вірусу). В результаті дослідження, вчені прийшли до висновку, що ця оболонка відіграє більш важливу роль, ніж здавалося.

Раніше серед вчених, які займаються вивченням ВІЛу, існувала думка, що роль капсиду полягає у захисті генетичного матеріалу всередині вірусу. Але нове дослідження продемонструвало, що ця оболонка не тільки такий собі пакунок для вірусу, але й "зброя" зараження.

В ході досліджень науковці з’ясували, що капсид не втрачає своєї цілісності під час вживлення у клітину. Водночас, коли дослідники впливали на капсид за допомогою генетичних й біохімічних методів, вірус втрачав здатність розмножуватися.

За словами винахідників, тепер, коли вони отримали нову інформацію щодо ролі капсиду і процесі інфікування, вони зможуть розпочати роботу над пошуком нових протоколів лікування "чуми 21-го сторіччя".

Раніше "Коментарі" писали про те, чому дітям корисно мати собаку.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини