Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені винайшли ефективний спосіб боротьби з комарами
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені винайшли ефективний спосіб боротьби з комарами

Засіб від комарів, який винайшли вчені, вбиває комарів протягом кількох годин. При цьому, він абсолютно нешкідливий для людини

8 червня 2020, 13:24 comments1891
Поділіться публікацією:

Боротися з комарами вчені з Північної Кароліни пропонують за допомогою аерозолю на основі води і вулканічного скла. Цей засіб вбиває комах вже протягом кількох годин. При цьому він безпечний для людини, пише портал Phys.org.

Вчені винайшли ефективний спосіб боротьби з комарами

Насамперед спрей з вулканічним мінералом перлітом планують використовувати для боротьби з малярійними комарами. Малярія — вкрай небезпечна хвороба, яка передається з укусами комах. Щорічно вона забирає в Африці життя 400 тисяч людей. Тому надалі винайдений засіб будуть використовувати на континенті, щоб зменшити популяцію комарів, здатних переносити малярію.

Зараз для боротьби з комарами найчастіше використовують засоби на основі інсектицидів. Але з кожним роком комахи стають до них все більш стійкими. До того ж, такі аерозолі і креми не настільки безпечні для людини.

Саме перліт має стати надалі безпечною альтернативою. Він має природне вулканічне походження. Все, що зробили вчені, додали правильну концентрацію води. І все. Цим спреєм можна обробляти житлові приміщення. Він не зашкодить домашнім тваринам. А от комарі загинуть, так як не переносять частинок перліту. Дослідження показали, що в приміщеннях, які обробляли аерозолем з вулканічного матеріалу, комахи гинули на 80% частіше.

"Крихітні частинки перліту просто зневоднюють комарів і ті гинуть", — пояснив подібний ефект професор етимології Майк Роу.

При цьому досить декількох годин, щоб комарі в обробленому приміщенні загинули.

"Звичайно ж, цей засіб — це не якась срібна куля. Однак використовувати його в якості додаткового інструменту в боротьбі з популяцією малярійних комарів варто", — підсумували вчені.

Раніше "Коментарі" розповідали, людей з якою групою крові комарі кусають частіше за все. А ви помічали, що у комах, і справді, є "улюбленці".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://phys.org/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини