Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені розповіли про процеси на Сонці, які торкнуться всього людства
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли про процеси на Сонці, які торкнуться всього людства

Наше світило є розпеченою зіркою, а всі зірки мають свій життєвий цикл

30 жовтня 2020, 16:02 comments1100
Поділіться публікацією:

Як виявилося, динозаври могли зникнути зовсім не через падіння метеорита, а через постійні процеси, які відбуваються на Сонці. Адже воно є величезною розпеченою зіркою, у якої теж є свій термін життя. Про це пише видання golos.

Вчені розповіли про процеси на Сонці, які торкнуться всього людства

Коли загине Сонце. Фото: unsplash

З кожним новим століттям інтенсивність випромінювання Сонця в рази збільшується, що призведе до його неминучої загибелі. Вчені розповідають, що перед смертю ця зірка розжариться настільки сильно, що життя на нашій планеті просто перестане існувати. Вони припускають, що це має статися через 4,5 мільярдів років.

Фахівці поділилися, що на кожному етапі свого існування Сонце буде ставати все яскравіше і яскравіше. Так, за часів життя динозаврів воно світило досить тьмяно і спокійно. Коли ж розпечена зірка нагріється до своєї максимальної межі, то все живе моментально почне гинути, а океани почнуть випаровуватися.

На останньому своєму життєвому етапі Сонце почне активно роздуватися, поступово перетворюючись в червоний колір. Також експерти впевнені, що це процес повністю поглине Венеру і Меркурій. А от чи опиниться серед них наша планета — це поки з'ясувати важко.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як на Землі з'явився кисень. На даний момент вченим вдалося встановити той факт, що коли залізо входить в контакт з сірою вулкана, то разом вони починають створювати пірит — мінерал, який дуже схожий на золото. І в процесі такої взаємодії з'являється кисень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини