Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені розповіли, як неандертальці піклувалися про своїх дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, як неандертальці піклувалися про своїх дітей

Жінки-неандертальці, як і сучасні мами, самі відлучали дітей від грудей

3 листопада 2020, 21:19
Поділіться публікацією:

З'ясувати необхідну інформацію фахівцям допомогли молочні зуби, які були виявлені ними в невеликому районі північного сходу Італії. Вони дізналися, що діти, яким належала цінна знахідка, жили в цьому місці близько 70 тисяч років тому.

Вчені розповіли, як неандертальці піклувалися про своїх дітей

Як неандертальці піклувалися про своїх дітей. Фото: unsplash

Вчені розповіли, що жінки-неандертальці самі відучували своє чадо від грудей, точно так же, як це роблять сучасні мами. Тому що добре відомо, що дитя вже з 6-го місяця свого життя потребує більш ситної їжі, і мами намагалися відчути його потреби якомога раніше.

"У порівнянні з іншими приматами досить імовірно, що висока потреба в енергії людського мозку, який розвивається, викликає раннє введення твердої їжі в раціон дітей", — упевнений експерт Федеріко Луглі з Університету Болоньї.

Але найдивовижнішим залишається той факт, що майже все своє життя діти не покидали житло своїх батьків або ж перебували зовсім поруч з ними. У ті часи вони були повністю "домашніми", а не навпаки, як раніше вважали вчені.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, 5-річний хлопчик знайшов в селі сліди динозавра. У провінції Сичуань, на південному заході Китаю, були виявлені дивні відмітини на камені, які нагадували великі сліди від курячих лап. І тільки 5-річний хлопчик, який захоплюється наукою, припустив, що це сліди теропода — ящерітазового динозавра, у якого було три пальці на ногах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.eurekalert.org/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини