Головна Новини Суспільство Наука та освіта В українські ВНЗ поступили більше 300 абітурієнтів з Криму - Міносвіти
commentss НОВИНИ Всі новини

В українські ВНЗ поступили більше 300 абітурієнтів з Криму - Міносвіти

За словами засновниці благодійного фонду «Схід-SOS», Олександри Дворецької, вступ дітей з ОРДЛО і Криму в українські ВНЗ відбувався «навмання», адже про процедуру надходження можна було дізнатися тільки приїхавши до конкретного навчального закладу

1 вересня 2020, 21:04 comments1062
Поділіться публікацією:

До українських ВНЗ в цьому році вступив 321 кримчанин. Такі цифри озвучили представники Міносвіти на прес-конференції "Вступна кампанія-2020: чи стало українське освіту доступною для молоді з окупованих територій?" сьогодні, 1 вересня. Про це повідомляють "Крим.Реаліі".

В українські ВНЗ поступили більше 300 абітурієнтів з Криму - Міносвіти

Фото: Віталій Волобуєв, Джерело: Коммерсантъ

Як стало раніше відомо, українська влада розширили список ВНЗ в Україні, в які дозволяється вступити без ЗНО в рамках певної квоти. За словами представників Центру прав людини "ZMINA", цей крок з боку українських політиків "став довгоочікуваним позитивним кроком держави для забезпечення доступу дітей з окупованих територій до української освіти".

І хоча зміни в законодавство були внесені, сам вступ дітей з ОРДЛО і Криму відбувався "навмання", адже про алгоритм вступу можна було дізнатися тільки приїхавши в конкретний навчальний заклад. Проінформувати про ці зміни установи вищої освіти Міністерство освіти не спромоглося, отже, внутрішні накази, що регулюють порядок вступу випускників з ОРДЛО і Криму в той чи інший ВНЗ відпрацьовані в повному не були. Саме на це скаржиться засновниця благодійного фонду "Схід-SOS" Олександра Дворецька.

"Через цю неузгодженість урядової політики говорити про ефективну інформаційну кампанію просто неможливо. Сайт vstup-prosto.com, який повинен був стати основним комунікаційним майданчиком між Міносвіти та абітурієнтами з окупованих територій, залишився напівпорожнім, а заходи інформаційної кампанії на КПВВ — не реалізованими. Як приклад, Міністерство реінтеграції та Міносвіти випускають відеоролик зі слоганом "Тебе тут чекають" в той час, як уряд запровадив обмеження перетину КПВВ, без урахування вступної кампанії ", — зазначила Дворецька.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Міносвіти назвали основні нововведення вступної кампанії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини