Головна Новини Суспільство Наука та освіта В ОП анонсували розробку української вакцини проти коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОП анонсували розробку української вакцини проти коронавірусу

В Офісі глави держави заявили, що будуть інформувати про розробку вакцини відповідно до «можливостей розкриття інформації»

20 жовтня 2020, 18:00
Поділіться публікацією:

Володимиру Зеленському представили результати доклінічної фази дослідження української вакцини проти COVID-19. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

В ОП анонсували розробку української вакцини проти коронавірусу

Фото: ОП

Відомо, що сьогодні в Офісі Президента відбулася нарада українських вчених, дослідників та представників МОЗ під головуванням Володимира Зеленського, на якому і був представлений кандидат у вакцини.

Також повідомляється, що випробування тривали пів року. Препарат створений на основі унікального підходу, він містить  компонент, що нейтралізує коронавірус, який міститься в інфікованих клітинах людини.

За словами президента української держави, представлені на нараді результати доклінічного дослідження демонструють "позитивну тенденцію".

"Мова йде і про високі шанси розробки нашої унікальної оригінальної української вакцини проти COVID-19, і про перший крок до того, щоб відновити виготовлення вакцин в Україні. Держава буде підтримувати вироблення цієї вакцини", — сказав Зеленський.

Крім того, один з розробників, доктор медичних наук Михайло Фаворов заявив про те, що, можливо, в майбутньому українська COVID-вакцина зможе боротися і з новими видами коронавірусних інфекцій.

Водночас глава МОЗ Максим Степанов заявив, що підконтрольне йому відомство буде всіляко сприяти подальшим крокам у проходженні всіх наступних клінічних фаз дослідження вакцини.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що вакцина проти коронавірусу не зупинить пандемію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини