Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Ізраїлі побудували трасу, яка "живить" електромобілі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі побудували трасу, яка "живить" електромобілі

Траса зможе заряджати не тільки маршрутний транспорт, а й інші електромобілі

23 вересня 2020, 22:48
Поділіться публікацією:

Ізраїльська корпорація ElectReon спільно з владою Тель-Авіва анонсували початок дослідницького проекту, в якому ділянка дороги заряджає електрокари на ходу. Про це повідомляє Auto24.

В Ізраїлі побудували трасу, яка "живить" електромобілі

Джерело: Auto24

На даний момент випробовуються 600 м дороги, які згодом стануть частиною двокілометрового автобусного маршруту між залізничною станцією "Університет Тель-Авіва" і автостанцією "Термінал Клацкіна".

Крім громадського електротранспорту, за маршрутом зможуть їздити і підзаряджатися оснащені електродвигуном і "приймальником" електроенергії мікроавтобуси, фургони, легкові автомобілі.

Принцип роботи дороги буде грунтуватися на тому, що вміщена в асфальт електромагістраль роздаватиме електроенергію спеціально обладнаним транспортним засобам.

Відзначається, що "підживлення" транспорту на ходу дозволить встановлювати на виробництві електромобілів менший за обсягом тяговий акумулятор. Також бонусом для громадського транспорту стане збільшення часу роботи автомобілів. Якщо для електрозаправки не потрібно транспортний засіб прибирати з маршруту, отже, електробус може здійснювати рух цілодобово.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Україні можуть почати виробляти електромобілі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини