Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Антарктиді вчений знайшов мумії
commentss НОВИНИ Всі новини

В Антарктиді вчений знайшов мумії

На думку Емслі, тіла птахів змогли непогано зберегтися протягом багатьох років саме завдяки низьким температурам на Антарктиді. Однак, в даний час через потепління в регіоні вони різко почали псуватися

2 жовтня 2020, 00:53
Поділіться публікацією:

Про цікаву знахідку в Антарктиді розповідає The New York Times.

В Антарктиді вчений знайшов мумії

Фото: Dean Lewins/European Pressphoto Agency

У січні 2016 американський орнітолог з Університету Північної Кароліни в Вілмінгтоні Стівен Емслі закінчував вивчати колонії пінгвінів, які живуть недалеко від італійської бази в Антарктиді. Коли південне літо підійшло до кінця і всі заплановані роботи були завершені, Емслі зробив те, що будь-який хороший вчений зробив би, маючи кілька додаткових днів в Антарктиці: він відправився досліджувати околиці.

Вчений чув про те, що на скелястому мисі уздовж узбережжя Скотта було знайдено гуано пінгвінів, але не знав ні про які активні колонії птахів в тих місцях. Зацікавившись, він організував політ на вертольоті в цей район.

Прибувши на місце призначення, орнітолог зрозумів, що натрапив на щось інтригуюче.

"Скрізь була галька", — згадує він.

Справа в тому, що галька на суші в Антарктиді в великій кількості — досить рідкісне явище. Винятком є житла пінгвінів Аделі, оскільки птиці збирають невеликі камені з берега, щоб будувати гнізда.

Галька була зібрана в гнізда, були і гуано на прилеглих каменях. Потім він знайшов трупи пінгвінів. Їх пір'я залишилися недоторканими, а плоть ледь розклалася. Вчений зібрав кілька останків для аналізу по радиоуглеродному датування, щоб визначити, коли птахи померли.

Виявилося, що смерть птахів могла наступити від 800 до 5000 років тому, а "недавно померлі" пінгвіни насправді були розмороженими через глобальне потепління муміями.

В Антарктиді вчений знайшов мумії - фото 2
В Антарктиді вчений знайшов мумії - фото 3

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що археологи виявили останки стародавнього міста, який був зруйнований в результаті жорсткого нападу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини