Головна Новини Суспільство Наука та освіта В 2021 році математика стане невід'ємним предметом для здачі ЗНО
commentss НОВИНИ Всі новини

В 2021 році математика стане невід'ємним предметом для здачі ЗНО

Раніше випускники могли вибрати між математикою і іншим більш улюбленим предметом

15 вересня 2020, 02:41
Поділіться публікацією:

Випускники українських шкіл в обов'язковому порядку будуть здавати іспит з математики в рамках Державної підсумкової атестації. Про це повідомляє видання "Лівий берег" , посилаючись на керівника Центру оцінювання якості освіти Тетяну Вакуленко.

В 2021 році математика стане невід'ємним предметом для здачі ЗНО

Так, педагог підкреслила, що раніше випускники мали можливість вибирати між математикою і історією України.

"Державна підсумкова атестація з 2021 роки для здобувачів повної загальної середньої освіти буде обов'язковою з української мови, з математики. Це нововведення. Нагадую, раніше можна було вибирати з математики або історії України. Історія України або іноземна мова, а також один з навчальних предметів на вибір ", — розповіла Вакуленко.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українська система ЗНО виявилася непідготовленою до режиму онлайн в умовах карантину.

"Я як директор Департаменту внутрішньої політики та комунікації УИП впевнена: відповідати повинні мої колеги — керівники департаментів комунікації, які не змогли налагодити відповідний діалог. Або ж керівники, що не спустили їм вчасно потрібні ЦУ, — підкреслює експерт. — Але не фахівці," працівники середньої ланки ", на яких зазвичай лягає вся відповідальність. Нагадаю, що людям елементарно не розповіли, що буде певний проміжок часу, щоб завантажити тестовий зошит, бланк відповідей з української мови та літератури, а також занести свої відповіді в сервіс визначення результатів. Лише після масової паніки і величезної кількості витрачених нервів з'явилася інформація, що все це можна зробити до шести вечора 19 червня ".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини