Головна Новини Суспільство Наука та освіта Юні винахідники України розробили "розумну" маску, яка зчитує симптоми COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Юні винахідники України розробили "розумну" маску, яка зчитує симптоми COVID-19

На цей момент автори маски планують взяти участь в міжнародних змаганнях з робототехніки - FIRST Robotics Competition, які відбудуться в США

30 листопада 2020, 16:49
Поділіться публікацією:

Українські школярі однієї з ІТ-шкіл винайшли захисну маску, яка, крім того, що виконує безпосередню функцію захисту від коронавірусу, ще й виявляє головні симптоми захворювання.

Юні винахідники України розробили "розумну" маску, яка зчитує симптоми COVID-19

Пристрій оснащений датчиками, які контролюють температуру тіла, серцебиття і роботу легенів, що дозволяє вчасно звернути увагу на зміни в організмі при захворюванні. Крім того, пристрій моніторить показники навколишнього середовища — повітря, температуру і вологість навколишнього середовища. Інформація зчитується спеціальним додатком на мобільний телефон. Одна представниця з команди розробників Марія Калиниченко розповіла, що ідея створення такого девайса виникла під час роздумів про те, як допомогти з подоланням світової кризи, пов'язаної з пандемією коронавірусу.

За словами дівчини, юні винахідники не могли залишатися осторонь від подій, які відбувалися навесні-влітку цього року у світі та Україні. Так незабаром спільними зусиллями вдалося створити такий пристрій.

Раніше "Коментарі" писали про те, що "Слуга народу" Дубинський розповів, коли уряд оголосить локдаун.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини