Головна Новини Суспільство Наука та освіта Українські IT-технології для роботи в полях: у Вінниці розробляють робота для збору ягід
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські IT-технології для роботи в полях: у Вінниці розробляють робота для збору ягід

Творці робота переконують, що робоча версія буде готова до кінця 2021 року

21 жовтня 2020, 18:03
Поділіться публікацією:

Вінницька компанія по створенню високих ІТ-технологій Winstar Technology анонсувала про те, що в недалекому майбутньому відбудеться запуск робота українського виробництва Soil Bot для збору ягід в полі. Про це повідомляє інтернет-ресурс Ageek.

Українські IT-технології для роботи в полях: у Вінниці розробляють робота для збору ягід

Фото: Winstar Technology

Відомо, що інженери вже створили й протестували прототип робота. Для створення пристрою використовувалися технології комп'ютерного зору й алгоритми штучного інтелекту. Саме це в майбутньому дасть можливість точного виконання операцій, ідентифікацію та визначення стиглості ягід.

Основа робота складається з платформи на колесах. Робота пристрою відбуватиметься через сонячні батареї. Для збору різноманітних видів ягід будуть використовуватися різні маніпулятори й камери.

Творці робота переконують, що робоча версія буде готова до кінця 2021 року. В майбутньому перед ними стоїть завдання з пошуку інвесторів в масове виробництво пристрою. Але представники Winstar Technology упевнені, що Український Soil Bot приверне увагу ягідних ферм з Польщі, Норвегії, Нідерландів та інших країн провідних виробників ягід в Європі.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що американська компанія представила унікальну модель робота-дельфіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини