Головна Новини Суспільство Наука та освіта У школу - без масок, але карантин для всіх: в МОЗ змінили правила для українських учнів
commentss НОВИНИ Всі новини

У школу - без масок, але карантин для всіх: в МОЗ змінили правила для українських учнів

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що якщо одна людина в класі захворіє на коронавірус, то на карантин підуть всі вчителі та однокласники

25 серпня 2020, 10:36 comments1564
Поділіться публікацією:

У МОЗ змінили рекомендації для шкіл, які розкриють свої двері 1 вересня в умовах епідемії коронавірусу. Як повідомив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, у відомстві вже обговорили прийдешні зміни з міжнародними партнерами, а також педагогами. Про це повідомляє "РБК-Україна".

У школу - без масок, але карантин для всіх: в МОЗ змінили правила для українських учнів

У МОЗ кажуть, що дітям з 1-го по 4-й класи дозволять ходити по школі без масок. Однак якщо одна людина в класі захворіє на коронавірус, то на карантин  підуть всі вчителі та однокласники. У помаранчевій зоні, кажуть в міністерстві, вчителі повинні будуть одягати захисні щитки на уроках. Однак у жовтій та зеленій такої вимоги немає: педагоги повинні просто дотримуватися соціальної дистанції.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я продовжує випускати рекомендації щодо роботи шкіл в умовах карантину. У "червоній" зоні установи освіти працювати не будуть, в "помаранчевій" вчителям рекомендують використовувати захисний щиток (нібито він дає можливість передавати емоції та не порушувати освітній процес). Заходити в школу можна буде тільки в масці. Наскільки продуктивним буде таке навчання, чи не підірве це авторитет вчителя, а також чи є більш ефективні способи викладання в нинішніх умовах — на ці та багато інших питань "Коментарям" відповіли експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини